Sajtgolyó után az új őrület: Túrófánk

Egy jó ideig terjedt a neten az őrület  a gyorsan elkészíthető  és egyben nagyon finom sajtgolyókkal kapcsolatban. Végre itt van a golyócskák édes változata túróból. Hasonlít a túrógombóchoz, de ezt nem főzni, hanem sütni kell, méghozzá olajban. Gyors recept, ami kevés hozzávalóból könnyen elkészíthető így kiváló, ha hirtelen támad kedvünk egy gyors étkezéshez vagy csak egy kis nasihoz.

Íme a recept:

Hozzávalók: 

25 dkg túró,

25 dkg liszt,

1 kis pohár tejföl,

2 tojás,

1 teáskanál szódabikarbóna,

2 teáskanál cukor,

1 csipetnyi só,

1 citrom lereszelt héja,

tiszta étolaj a sütéshez.

Elkészítés: 

A hozzávalókat tegyük bele egy megfelelő méretű tálba, majd jó alaposan kavarjuk őket össze. Az így kapott masszából formázzunk kezeinkkel kisebb gombócokat. Egy serpenyőben felforrósított olajban addig süssük, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Kiszedés után forgassuk meg a gombócokat vaníliás porcukorban. Fogyasztásuk történhet frissen melegen, de ha kihűl akkor is nagyon finom. Tálaláskor adhatunk hozzá vaníliás cukorral kikevert tejfölt, dzsemet, pudingot, vaníliasodót vagy mogyorókrémet.

Jó étvágyat!

kép forrás: twice.hu

Kedveld a blog facebook oldalát ITT, hogy ne maradj le semmiről!

Finom sütit még ITT és ITT találsz!

Tovább a blogra »