Nem tudom ki hogy van vele, de nálunk mindig szaladgálás van, ritka az a nap, amikor ráérünk bíbelődni a sütéssel-főzéssel. A szüleimtől sok finomságot kapunk, de mindig jól jön egy biztos recept, ami könnyen és gyorsan, különösebb macera nélkül elkészíthető. A következő süti elkészítésével nem kell sokat bajlódni, a végeredménnyel pedig bevágódhatunk a családnál.
Íme a recept:
Hozzávalók:
Tésztához:
– 25 dkg tehéntúró
– 25 dkg finomliszt
– 1/2 dl tej
– 5 ek. étolaj
– 10 dkg porcukor
– pici só
– 1/2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
– 15 dkg cukor
– 3 dl tej
– 2 csomag vaníliás cukor
– 1,5 ek. kókuszreszelék
– 1 csomag vaníliás pudingpor
Díszítéshez:
– porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
Kézi mixer vagy robotgép segítségével összekeverem a porcukrot a túróval, majd fokozatosan hozzáadagolom a tejet és az étolajat. Kézzel beledolgozom a sütőporral és sóval összekevert lisztet. A kapott tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastag téglalappá nyújtom. A vaníliás pudingot elkészítem majd hozzáadom a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Ezzel a krémmel megkenem a tésztát, majd feltekerem és éles késsel kb. 2 cm széles csigákat vágok belőle. Sütőpapírral fedett sütőlapon, előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütöm őket. Lehet enyhén barnásra is sütni, de akkor keményebb lesz. Ha megsült kiszedem és porcukorral megszórva tálalom.
U.i.: A krém csokipudinggal készítve is nagyon finom!
Jó étvágyat!
kép forrása: andi1976.gportal.hu
Sikerült,bár nem lett ilyen szép mint a tiéd 🙂 Kissé szétcsusztak,és továb is sült 25 perc volt és kissé fehérke 🙂 Viszont nagyon finom lett…Köszönöm 🙂
Nem kell bele tojás. Elnézést, hogy nem írtam, de már késő volt és elmentem aludni.
Nagyon köszönöm ,hogy ilyen későn is válaszolsz … és tényleg nem kell bele tojás ??, Bocs nálunk még csak délután van és most állnék neki .
Igazán nincs mit.
A sütési idő kb. 15 perc, de figyeld nagyon, mert minél pirosabb, annál kérgesebb és egyben keményebb is lesz. Ennek tényleg világosnak kell lenni, akkor finom puha.
..a sütési idő kb ?
Köszönöm a gyors választ 🙂
Szia! Igen, akkor szilárdabb és könnyebb vele bánni.
Szia 🙂
szeretném kipróbálni . A pudingot kihűtve kenjük fel ?