Szilvi blogja

Extra gyors pihe-puha kókuszcsigák a mindig sürgető napokra

Nem tudom ki hogy van vele, de nálunk mindig szaladgálás van, ritka az a nap, amikor ráérünk bíbelődni a sütéssel-főzéssel. A szüleimtől sok finomságot kapunk, de mindig jól jön egy biztos recept, ami könnyen és gyorsan, különösebb macera nélkül elkészíthető. A következő süti elkészítésével nem kell sokat bajlódni, a végeredménnyel pedig bevágódhatunk a családnál.

Íme a recept:

Hozzávalók:

Tésztához:

– 25 dkg tehéntúró

– 25 dkg finomliszt

– 1/2 dl tej

– 5 ek. étolaj

– 10 dkg porcukor

– pici só

– 1/2 csomag sütőpor

 

Töltelékhez:

– 15 dkg cukor

– 3 dl tej

– 2 csomag vaníliás cukor

– 1,5 ek. kókuszreszelék

– 1 csomag vaníliás pudingpor

 

Díszítéshez: 

– porcukor ízlés szerint

 

Elkészítés: 

Kézi mixer vagy robotgép segítségével összekeverem a porcukrot a túróval, majd fokozatosan hozzáadagolom a tejet és az étolajat. Kézzel beledolgozom a sütőporral és sóval összekevert lisztet. A kapott tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastag téglalappá nyújtom. A vaníliás pudingot elkészítem majd hozzáadom a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Ezzel a krémmel megkenem a tésztát, majd feltekerem és éles késsel kb. 2 cm széles csigákat vágok belőle. Sütőpapírral fedett sütőlapon, előmelegített  sütőben 180  fokon világosra sütöm őket. Lehet enyhén barnásra is sütni, de akkor keményebb lesz. Ha megsült kiszedem és porcukorral megszórva tálalom.

U.i.: A krém csokipudinggal készítve is nagyon finom!

 

Jó étvágyat!

 

kóki

kép forrása: andi1976.gportal.hu

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabi Gabi Bán says:

    Sikerült,bár nem lett ilyen szép mint a tiéd 🙂 Kissé szétcsusztak,és továb is sült 25 perc volt és kissé fehérke 🙂 Viszont nagyon finom lett…Köszönöm 🙂

  2. Nem kell bele tojás. Elnézést, hogy nem írtam, de már késő volt és elmentem aludni.

  3. Gabi Gabi Bán says: (előzmény @Sylvie)

    Nagyon köszönöm ,hogy ilyen későn is válaszolsz … és tényleg nem kell bele tojás ??, Bocs nálunk még csak délután van és most állnék neki .

  4. A sütési idő kb. 15 perc, de figyeld nagyon, mert minél pirosabb, annál kérgesebb és egyben keményebb is lesz. Ennek tényleg világosnak kell lenni, akkor finom puha.

  5. Gabi Gabi Bán says:

    ..a sütési idő kb ?

  6. Sylvie says:

    Szia! Igen, akkor szilárdabb és könnyebb vele bánni.

  7. Gabi Gabi Bán says:

    Szia 🙂
    szeretném kipróbálni . A pudingot kihűtve kenjük fel ?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!