Szilvi blogja

Egészséges fagyi egyszerűen, házilag

A nyári rekkenő hőség a nyakunkon. Ki ne szeretne ilyenkor nassolni egy kis fagyit? De ha már fagyi, akkor ne csak finom legyen, de egészséges is. Ilyenkor tökéletes választás a most következő alapfagyi és tetszés szerinti variációi.

Hozzávalók:

– 3 dl tejszín

– 1 nagy pohár tejföl vagy 1 nagy pohár joghurt

– porcukor ízlés szerint.

Elkészítés: 

A tejszínt 5-10 percig haberővel magas fokozaton verjük, de nem kell habbá verni, inkább csak jó habosra. Hozzáadjuk a tejfölt, és tovább keverjük a habverővel. Ízlés szerinti mennyiségben adjuk hozzá a porcukrot, amelynek mennyiségét az is meghatározhatja, hogy milyen ízű fagyit szeretnénk kapni. Ha diétásra szeretnénk készíteni a nassolni valót, akkor porcukor helyett használhatunk édesítőszert szintén ízlés szerinti mennyiségben. (A gyümölcsös fagylaltokhoz kevesebb édesítés elegendő, hiszen azok kissé fanyarabbak.)  Az így kapott alapfagyit ezután ízesíthetjük kedvünk szerint. Csokifagyi esetében kakaóport és darabolt csokit teszünk hozzá, de tehetünk bele reszelt gesztenyepürét és kis rumot, hogy gesztenyefagyi is legyen a palettán. Szó szerint tovább színesíthetjük a kínálatot citrom-, eper-, szeder-, málna-, és joghurtfagyival. Ha ezekre esik a választásunk a tejföl helyett 1 nagy pohár joghurtot tegyünk a tejszínhez. Az alapfagyink ízesítésének csak a képzeletünk szabhat határt. Miután készre ízesítettük a finomságot, egy műanyag tálba öntve mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk. A végeredmény kiadósabb mint egy átlag fagylalt, így kevesebb is fogy belőle. ( Vagy nem! :-)) A fagyasztás során nem kell kevergetni, nagyon  krémes lesz anélkül is.

+1 Tipp:

Vehetünk műanyag kávés poharakat, ebbe szórhatunk pár szem gyümölcsöt. Szedjünk rá az alapfagyiból. Műanyag kanalat, fagyis pálcát vagy elvágott hurkapálcát tegyünk a közepére és így tegyük a fagyasztóba. A gyerekek kedvence lesz az így kapott fagyi-nyalóka. Ha csokiburkot is szeretnénk rá, akkor olvasszunk fel gőz fölött tej-, vagy étcsokoládét. A fagyi-nyalókát szedjük ki a pohárból és egy pillanatra mártsuk bele az olvasztott csokiba. Egy szempillantás alatt ropogós csokiréteg képződik rá.

Jó étvágyat!

fagyika

kép forrása: hotdog.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!