Szilvi blogja

Sajtos-tejfölös csirkemell, ahogyan mi szeretjük

DSC_0568

A csirkemell filé az egyik legfinomabb hús, ha jól van elkészítve és nem szárad ki. Elkészítése sokféleképpen lehetséges, de nálunk a következő verzió az egyik kedvenc, mert egyszerű, gyors és nagyon-nagyon finom. Szaftosságának titka a mártásban rejlik és a finom ízt tovább fokozza a tetejére pirított sajtréteg. Burgonyapürével vagy sült burgonyával egyaránt ízletes ebéd vagy vacsora válhat belőle. Így készítem: 

Hozzávalók:

A húshoz:

– 40 dkg csirkemell filé,

– ételízesítő,

– őrölt fekete bors ízlés szerint,

– 0,5 dl étolaj

A mártáshoz:

– 1 dl étolaj,

– 2 evőkanál liszt,

– 3 dl tej,

– 4 púpos evőkanál 20 %-os tejföl,

– őrölt fekete bors és

– ételízesítő ízlés szerint.

Tetejére: 

– 15 dkg reszelt edami vagy trappista sajt.

Elkészítés:

A csirkemellet apróbb csíkokra vágjuk és elkeverjük 0,5 dl étolajjal és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fekete borssal és ételízesítővel. Az így kapott fűszeres húst egyenletesen eloszlatjuk egy tűzálló tál alján. Egy edényben felforrósítunk 1 dl étolajat és elkeverünk benne 2 evőkanál lisztet, majd enyhén megpirítjuk. Apránként felengedjük hideg tejjel, beletesszük a fűszereket és a tejfölt. Felfőzzük, hogy sűrű mártás állagot képezzen. Nyakon öntjük vele a húst és fakanállal kicsit megmozgatjuk az egészet, hogy a mártás a húscsíkok közé folyjon. A tetejére ráreszeljük a sajtot és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Burgonyapürével vagy sült burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!