Brassói apró pecsenye “debreceniesen”

Tudom a cím egy kicsit érdekesre sikeredett, de ez van. Mi így hívjuk ugyanis a család egyik kedvencét, ami tulajdonképpen brassói apró pecsenye, megbolondítva egy kis főtt zsenge zöldborsóval. Attól lett debreceni, hogy mielőtt az akkor még Debrecenben élő rokonságtól el nem lett lopva a receptötlet, sose ettük így a családban ezt az amúgy nagyon finom főételt.

Így készítjük:

Hozzávalók:

– 1 kg sertéslapocka,

– 1 nagyobb fej vöröshagyma,

– 1-2 evőkanál étolaj,

– 2-3 gerezd fokhagyma,

– só,

– őrölt bors, 

– ételízesítő,

– 500 g zsenge zöldborsó

– 1,5-2 kg burgonya,

– étolaj a burgonya sütéséhez.

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk és 1-2 evőkanálnyi étolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, majd egy picit lepirítjuk. Sóval, borssal, fokhagymával és ételízesítővel fűszerezzük, felengedjük egy kevés vízzel (esetleg csontlével) és fedő alatt puhára főzzük. A felkockázott burgonyát merülő olajban arany színűre sütjük, közben fűszeres lében készre főzzük a zöldborsót. Amikor minden puhára főtt és sült egy nagyobb edényben óvatosan összeforgatjuk az összes elkészült finomságot. Tetszésünk szerint az eddig használt fűszerekkel kialakítjuk a végleges ízt. Így kapjuk meg ezt a nagyon gusztusos, a hagyományos brassóitól eltérő főételt, ami újdonsága lehet a hétköznapoknak vagy akár a  hétvégi menünek.

Jó étvágyat!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »