Ez a recept ma este született. Azért lett a neve “Neve nincs palacsinta rántva”, mert nem tudjuk elég frappáns módon elkeresztelni. Az ízvilága alapján lehetne: Lilahagymás-sajtos-tejfölös-baconos töltelékkel töltött rántott palacsinta is akár. Mert, hogy erről van szó, de ez a névváltozat kissé hosszú véleményünk szerint. Ha van esetleg jó ötleted írd meg és lehetsz te a névadója az új kedvencünknek. Mindenesetre az íze kiváló lett és jól bepakolt belőle a kis családunk.
Így csináltam (9 db-ot):
Hozzávalók:
– 9 db kisült enyhén sós palacsinta
Töltelékhez:
– 1 kisebb fej lilahagyma,
– 10 dkg bacon szalonna,
– 10 dkg trappista sajt,
– 30 dkg 20%-os tejföl,
– kevés só.
Elkészítés:
A lilahagymát finomra, a bacon szalonnát apró kockákra vágtam, majd összekevertem a tejföllel, a durvára reszelt sajttal és egy kevéske sóval. A palacsintákba darabonként egy púpozott evőkanállal tettem a töltelékből, majd két oldalt behajtottam és feltekertem a betöltött tésztát. Ezek után egyenként a hagyományos liszt, tojás és zsemlemorzsa trióval kipaníroztam és forró olajban szép aranybarnára sütöttem őket.
Én most franciasalátával tálaltam, de akár sült burgonyával, burgonyapürével vagy rizzsel körítve is mennyei ebéd vagy vacsora válhat belőle.
Jó étvágyat!
Másik nagy kedvencünk receptjét ITT találod!
Rántott húsból tortát? ITT megtalálod a receptet!
Kedveld ITT a blog facebook oldalát, hogy ne maradj le semmiről!