A képen látható süti méltán kiérdemelte a “lányom kedvence” címet és a család többi tagja is nagyon szívesen fogyasztja. Ez egy olyan ellenállhatatlan, könnyű finomság, amihez a hozzávalók, szinte állandóan, minden háztartásban megtalálhatóak, így ha hirtelen kell összedobni valami nagyon gyorsat és mégis finomat , akkor jó, ha ez a recept kéznél van!
Ráadásul amellett, hogy kiadós egyáltalán nem drága! Készítsd el és a siker garantáltan nem marad el! Kezdhetjük?
Kráter szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
5 db tojás,
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 g sütőpor
1 pici só
0,8 dl napraforgó olaj
0,8 dl tej
- Az előírásnak megfelelően megfőzöm mindkét pudingot, 4-4 dl tejjel és 3 – 3 ek. cukorral, majd hagyom őket kihűlni.
- A szoba hőmérsékletű tojások sárgáját habosra keverem a kristálycukorral, majd fokozatosan adagolva belekeverem a tejet és az étolajat.
- A lisztbe beleszitálom a kakaóport és a sütőport, majd alaposan elkeverem, hogy egyenletes legyen.
- Ezután az így kapott keveréket adagokban belekeverem a tojásos masszába.
- A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verem. Ezután előbb egy kevés habbal fellazítom a kakaós masszát, majd a többi habot óvatosan beleforgatom.
- Sütőpapírral kibélelek egy kb. 22×36 centiméteres tepsit és belesimítom a tésztát.
- Egy hideg vízbe mártogatott teáskanállal felváltva a kétféle kihűlt pudingot a tetejére kanalazom.
- 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm. Ha jól átsült a sütőből kivéve kihűtöm.
- Egyenlő nagyságú szeletekre vágom, meghintem porcukorral, tányérra rendezem és már kész is ez a dekoratív nassolni való.
- Hűtőben becsomagolva napokig eláll, mármint amennyiben lesz rá esélye.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept kedveld a blog facebook oldalát ITT!
Hasonló remek receptet ITT! találsz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: