Szilvi blogja

Gyors, egyszerű, finom és ellenállhatatlan

süti

A képen látható süti méltán kiérdemelte a “lányom kedvence” címet és a család többi tagja is nagyon szívesen fogyasztja.  Ez egy olyan ellenállhatatlan, könnyű finomság, amihez a hozzávalók, szinte állandóan, minden háztartásban megtalálhatóak, így ha hirtelen kell összedobni valami nagyon gyorsat és mégis finomat , akkor jó, ha ez a recept kéznél van!
Ráadásul amellett, hogy kiadós egyáltalán nem drága! Készítsd el és a siker garantáltan nem marad el! Kezdhetjük? 

Kráter szelet

 

Hozzávalók:

A tésztához: 

5 db tojás, 

20 dkg cukor

20 dkg finomliszt

2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor

10 g sütőpor

1 pici só

0,8 dl napraforgó olaj

0,8 dl tej

A “töltelékhez”:
1 tasak vaníliás hagyományos (főzős) pudingpor
1 tasak epres hagyományos (főzős) pudingpor
6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej 
Elkészítés: 
  1. Az előírásnak megfelelően megfőzöm mindkét pudingot, 4-4 dl tejjel és 3 – 3 ek. cukorral, majd hagyom őket kihűlni.
  2. A szoba hőmérsékletű  tojások sárgáját habosra keverem a kristálycukorral, majd fokozatosan adagolva belekeverem a tejet és az étolajat.
  3. A lisztbe beleszitálom a kakaóport és a sütőport, majd alaposan elkeverem, hogy egyenletes legyen.
  4. Ezután az így kapott keveréket adagokban belekeverem a tojásos masszába.
  5. A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verem. Ezután előbb egy kevés habbal fellazítom a kakaós masszát, majd a többi habot óvatosan beleforgatom.
  6. Sütőpapírral kibélelek egy kb. 22×36 centiméteres tepsit és belesimítom a tésztát.
  7. Egy hideg vízbe mártogatott teáskanállal felváltva a kétféle kihűlt pudingot a tetejére kanalazom.
  8. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm. Ha jól átsült a sütőből kivéve kihűtöm.
  9. Egyenlő nagyságú szeletekre vágom, meghintem porcukorral, tányérra rendezem és már kész is ez a dekoratív nassolni való. 
  10. Hűtőben becsomagolva napokig eláll, mármint amennyiben lesz rá esélye. 

 

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept kedveld a blog facebook oldalát ITT!

Hasonló remek receptet ITT! találsz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!