A “töltelékhez”:
1 tasak vaníliás hagyományos (főzős) pudingpor
1 tasak epres hagyományos (főzős) pudingpor
6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
Elkészítés:
- Az előírásnak megfelelően megfőzöm mindkét pudingot, 4-4 dl tejjel és 3 – 3 ek. cukorral, majd hagyom őket kihűlni.
- A szoba hőmérsékletű tojások sárgáját habosra keverem a kristálycukorral, majd fokozatosan adagolva belekeverem a tejet és az étolajat.
- A lisztbe beleszitálom a kakaóport és a sütőport, majd alaposan elkeverem, hogy egyenletes legyen.
- Ezután az így kapott keveréket adagokban belekeverem a tojásos masszába.
- A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verem. Ezután előbb egy kevés habbal fellazítom a kakaós masszát, majd a többi habot óvatosan beleforgatom.
- Sütőpapírral kibélelek egy kb. 22×36 centiméteres tepsit és belesimítom a tésztát.
- Egy hideg vízbe mártogatott teáskanállal felváltva a kétféle kihűlt pudingot a tetejére kanalazom.
- 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm. Ha jól átsült a sütőből kivéve kihűtöm.
- Egyenlő nagyságú szeletekre vágom, meghintem porcukorral, tányérra rendezem és már kész is ez a dekoratív nassolni való.
- Hűtőben becsomagolva napokig eláll, mármint amennyiben lesz rá esélye.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept kedveld a blog facebook oldalát ITT!
Hasonló remek receptet ITT! találsz!