Szilvi blogja

Mutatós és olcsó süti! Ezt neked is ki kell próbálnod!

főisánné

Ez a sütemény gyermekkorunk egyik kedvenc csemegéje volt. Nagymamám sütötte évente néhány alkalommal, majd később feledésbe merült. Most a húgom sugallatára ismét terítékre került, de most anyukám kezei által lett elkészítve. Könnyű és mégis nagyon-nagyon finom. Az első sütés pillanatok alatt tűnt el, második alkalommal már dupla adagot kellett belőle készíteni. A siker garantált, ezzel a süteménnyel nem tudsz mellé nyúlni, ha elkészíted!

Így készül:

Főispánné remeke

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg zsír 
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • citromlé szükség szerint 

A tészta lekenéséhez:

  • baracklekvár

A szóráshoz:

  • fél marék durvára vágott dió

A habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1/4 citrom leve
  • 15 dkg porcukor

Továbbá:

  • 25×39 cm méretű, sütőpapírral kibélelt magasított falú tepsi

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen nyújtható legyen az állaga. 1/2-1 órát hidegen pihentetjük.

A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a nyújtófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk, és 180 fokra bemelegített sütőben kb. 20 perc alatt majdnem készre sütjük.

Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy késsel csíkokat vágunk belőle.

A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tetejére a tésztacsíkokat rács alakban rátesszük és az egészet visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük, mialatt a vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha sülés közben esetleg kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával, hogy ne égjen meg!

A készre sült süteményt hagyjuk kihűlni, majd vágjuk egyforma kockákra. Ha valaki nagyon édesen szereti vaníliás porcukorral meghintheti, de anélkül is nagyon finom.

Jó étvágyat!

 

Hasonlóan egyszerű és finom süti receptet ITT! találsz!

Kedveld a blog facebook oldalát IDE! kattintva!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!