Szilvi blogja

Könnyed nyári finomság: Fokhagymás-sajtos cukkini golyók

Tombol a nyár és vele együtt a cukkini szezon. A meleg hatására csak könnyű ételeket kívánok, amelyek gyorsan elkészülnek és nem fűtik fel a hosszas elkészítés miatt a talpalatnyi konyhám. Rengeteg receptet olvasok a témában, de ez különösen elnyerte a tetszésemet. Rögtön ki is próbáltam. Tapasztalat:
Amilyen kicsi, olyan finom.

Íme a recept:

Sajtos-fokhagymás cukkini golyók:

Hozzávalók:

– 60 dkg cukkini,

– 3 gerezd fokhagyma,

– 10 dkg sajt (Edami, Gouda vagy Trappista),

– 1 kávéskanál só,

– 1 kávéskanál őrölt bors,

– 4 evőkanál zsemlemorzsa,

– 1 egész tojás.

Panírozáshoz:

– 3 evőkanál liszt,

– 1 egész tojás,

– 4 evőkanál zsemlemorzsa.

Sütéshez:

– 6 dl étolaj

Elkészítés:

A cukkinit sajtreszelőn lereszelem, majd lesózom és félreteszem 20 percre, hogy jól kiengedje a levét. Amíg a cukkini levesedik, addig lereszelem a sajtreszelőn a sajtot, hozzá teszem a zúzott fokhagymát, az őrölt borsot és a zsemlemorzsát. Jól összekeverem őket. A cukkinit jól kinyomkodom, majd összekeverem a többi hozzávalóval. Beleütöm a tojást, majd az egészet jól összegyúrom, hogy a kapott massza egyenletes legyen. A keverékből diónyi golyókat formálok és kipanírozom, mint a rántott húst. Az így kapott golyókat forró olajban, közepes lángon szép barnára sütöm. Papírtörlővel letakart tányérra szedem, hogy a felesleges olaj lemenjen róluk.

Az eredmény: kívül ropogós belül lágy golyócskák, amelyeknek nagyon nehéz ellenállni.

Jó étvágyat!

DSC_0081[1]

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!